7 Eylül 2011 Çarşamba

Engellilerin yasal hakları

Engelliler ve Toplum
Engelli insanlar genel olarak her toplum içerisinde var olan insanlardır. Bu aşama da ise; hemen her toplum içerisinde yaşamakta olan herkes bu konuda mutlaka bilinçli bir biçimde hareket etmeli ve engellilere karşı oldukça hoş görülür bir biçimde davranmalıdır. Bu aşama da; devletin de toplum içerisinde ki engellilerin çok daha rahat ve sorunsuz yaşaması adına mutlaka fazlası ile çalışma yapmaları gerekmektedir.
Genel olarak eski dönemlere bakıldığı zaman engelli vatandaşların büyük ölçüde toplumdan dışlandığı ya da soyutlandığı görülmektedir. Oysa ki; bu durum oldukça yanlış bir durumdur. Önemli olan engelli vatandaşların toplumdan dışlanması yerine topluma kazandırılmasıdır. Yani, bir engelli vatandaşın onun engellerine göre hareket eden bir toplumun ya da devletin yaratılmasıdır önemli olan. Engelli olması aslında onun kendi seçimi değildir ki bu da onun dışlanması için bir neden asla olamaz. Bu nedenle; aslında toplum içerisinde ki en büyük görev devlete düşmektedir. Devlet, engelliler için ne kadar yatırım yapar ve engellileri topluma kazandırmak adına ne kadar çalışır ise o toplum için o kadar iyi bir durum olur bu.
Ayrıca, engelliler adına çalışmakta olan sivil toplum örgütleri ve bunlara yapılacak olan yardımlarda bu aşama da oldukça önemli bir konu olmaktadır. Kısacası; engelliler bir toplum için oldukça önemli insanlardır ve dışlanması yerine topluma kazandırılmaları gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder