27 Kasım 2011 Pazar

engelleri aşmak

BEDENİNİN büyük kısmını kullanamayan özürlü gençler için aktif yaşamında ve bilgisayar ortamında çözüm fırsatları sunan TeknoKamp Projesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü himayesinde, KMT Bilişim Teknolojileri, Bilkom, Anna Carlsen Center ABD, Assistiveware (Hollanda) işbirliği ve 10 bedensel engellinin katılımıyla Rixos Otel’de gerçekleştirildi.
Türkiye’de sadece engelinden dolayı zeka ve yaratıcılığını gösteremeyen tüm özürlü gençlerin mesleki donanım ve yeteneklerine rağmen engellerinden dolayı üretememe sorununu ortadan kaldırıyor.

Yaygınlaştırılacak

Ankara’da 10 özürlü bireye yönelik, uluslararası standartlar göz önüne alınarak gerçekleştirilen ve yaygınlaştırılması planlanın projeyle, kampa katılacakların bilgi üretkenliğini arttırmak, ailelerini bilinçlendirmek ve topluma yapılacak duyurular yoluyla da özürlülerin kendilerine imkanlar sağlandığı takdirde bilgi toplumu olma yönündeki ilerleyişe katkı sağlayabilecek, başarılı bireyler oldukları bilincinin aşılanması amaçlanıyor.

Pilot proje boyunca, yerli ve yabancı uzmanlar, 10 gence Rixos Otel’de eğitim verdi. Eğitim alan bedensel engelli bireylerden Bülent Ecevit Biricik, projenin engelliler adına çok faydalı olduğunu söyledi. Teknolojiyi tanıma ve engelli bireylerin sosyalleşmesi açısından önemli bir etkinlik olduğunu dile getiren Biricik, dışarıya çıkamayan engellilerin teknolojiyle hayat bulabileceğini kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder