27 Kasım 2011 Pazar

zihinsel engellilerden büyük başarı

ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı 80. Yıl Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezinde eğitim gören 4 engelli öğrenci, olimpiyatlarda büyük başarı elde etti.
Onursal Başkanlığını Dilek Sabancı'nın yaptığı Türkiye Özel Olimpiyatlar Derneği (TÖSED) ve Adana Çukurova Üniversitesi tarafından düzenlenen engelliler özel olimpiyatlarında, Adıyaman'dan giden zihinsel engelli sporcular büyük başarı yakaladı. 80. Yıl Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezinde eğitim gören Ercan Soy, Gökhan Özdemir, Tamer Öntürk ve Mahmut Aslan madalyalarla döndüler.
80. Yıl Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi Beden Eğitimi Öğretmeni Abdurrahman Bilgin'in müracaatı, İl Sosyal Hizmetler ve Valilik onayıyla bu yıl ilk kez Adıyaman'dan sporcular özel olimpiyatlara katıldı.
Üç gün süren ve 35 ilden yaklaşık 150 sporcunun katıldığı olimpiyatlarda Ercan Soy 17 yaş kategorisinde uzun atlamada ve 200 metre koşusunda birincilik, Gökhan Özdemir 16 yaş kategorisinde uzun atlamada ve 200 metre koşusunda birincilik, Tamer Öntürk 16 yaş uzun atlamada ikincilik, 50 metre koşusunda birincilik elde ederken, Mahmut Aslan 11 yaş kategorisinde uzun atlamada ve 50 metre koşusunda birincilik elde etti.
Beden eğitimi öğretmeni Abdurrahman Bilgin, Adıyaman'daki çocukların fırsat verildiğinde büyük başarılara imza atacağını belirterek, ilk kez katıldıkları bir olimpiyatta bu başarıyı göstermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bilgin, desteklerinden dolayı İl Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Demirkol ve Vali Ramazan Sodan'a şükranlarını sunduğunu belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder